RECEPT: Tvarohová nátierka s reďkovkou
VYSKÚŠAJ ZADARMO |
---|
OMEGA 3 z nórskeho lososa ZADARMO |
Výživový doplnok pre chrupavky, kosti a svaly ZADARMO na 30 dní |
Vitamín K2 - mesačné balenie zadarmo |
Pravý ženšen na 30 dní zadarmo |
Zdravé raňajky môžu vyzerať aj inak než ovsená kaša s ovocím. Nie každý obľubuje sladké raňajky, a preto sú zdravé nátierky výbornou alternatívou za tradičné vločky. Ani tu sa hranice nekladú, primiešať si do nich môžete čokoľvek čo máte radi. Napríklad mrkvu či reďkovku ako v našom recepte na tvarohovú nátierku.
Doba prípravy: 20 minút / Náročnosť: ľahká / Množstvo: 2 porcie / Cena: 1,80 €
Ingrediencie:
- 200 g hrudkovitého tvarohu
- ½ cibule
- ½ strúčiku cesnaku
- reďkovka (6 – 8 kúskov)
- 1 mrkva
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
1) Najskôr umyjeme a očistíme všetku zeleninu. Cibuľu pokrájame na drobno, mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle a reďkovky nakrájame na malé kocky.
2) V miske potom rozmiešame hrudkovitý tvaroh.
3) K tvarohu pridáme cibuľu, mrkvu, reďkovky a prelisovanú polovicu strúčiku cesnaku.
4) Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.
5) Tvarohová nátierka s reďkovkou najlepšie chutí na chrumkavej celozrnnej bagete s čerstvým šalátom.
Vedeli ste, že?
Jeden z prvých jarných druhov zeleniny, ktoré v záhrade môžeme nájsť je červená reďkovka. Jej guľatý tvar a výrazná farba koreňa dokáže spestriť každé jedlo. Táto obľúbená zelenina v sebe ukrýva veľké množstvo vitamínu C, ktorý patrí medzi známe antioxidanty a výrazne posilňuje imunitný systém človeka. Z minerálnych látok reďkovka obsahuje vápnik, draslík, horčík alebo selén, ktorý znižuje riziko vzniku srdcových chorôb a pomáha správnemu fungovaniu imunitného systému.
Horká až pikantná chuť reďkovky je spôsobená horčičnými olejmi, ktoré pôsobia antibakteriálne a ničia plesne na sliznici podnebia. Medzi ďalšie pozitívne účinky konzumácie reďkovky patria aj uvoľňovanie hlienov, zmiernenie pálenia záhy alebo znižovanie hladiny zlého cholesterolu.